Kortingsactie Artikel 5: De Beroepseer van de accountant

Om te vieren dat Margreeth Kloppenburg de NBA Loftrompet heeft ontvangen lanceert Stichting Beroepseer een speciale kortingsactie voor Artikel 5: De beroepseer van de accountant. Bij aankoop van de bundel in de Beroepseer webwinkel ontvangt u, bij invoer van de code Loftrompet, Artikel 5 voor de speciale actieprijs van 25,00 euro (reguliere prijs 32,50). Als u onderstaande QR-code scant wordt de korting zelfs automatisch verwerkt.

 

Over de Loftrompet

De NBA Loftrompet is een onderscheiding die door het bestuur van de beroepsorganisatie is ingesteld en wordt uitgereikt aan een persoon (of aan meerdere personen) die zich meer dan gemiddeld heeft ingezet voor de NBA of voor het accountantsberoep. De Loftrompetten werden uitgereikt door aftredend NBA-voorzitter Pieter Jongstra. Volgens Jongstra valt Kloppenburg op omdat ze ‘als niet-accountant de beroepsgroep in beweging zet’. Met Artikel 5, de beroepseer van de accountant heeft ze samen met Thijs Jansen een uniek boek vormgegeven, meent het NBA-bestuur. Met dit onderwerp spreekt zij de professional in het hart aan, in een tijd waarin kantoren, systemen en procedures dominant aanwezig zijn in het beroep.

Over Artikel 5

‘De registeraccountant onthoudt zich van al hetgeen schadelijk is voor de eer van de stand der registeraccountants’, zo luidde ooit artikel 5 van de Gedrags -en beroepsregels voor de registeraccountant. Het weerhield een deel van de beroepsgroep er niet van dat collectieve eergevoel aan de wilgen te hangen en de eigen verdiensten te laten prevaleren. In 2014 riep de toenmalige minister van Financiën Dijsselbloem de accountants op ‘hun beroepseer weer terug te krijgen’. Een nobel streven, maar in hoeverre is dat nog een haalbare kaart?

Dit boek biedt een rijke bundeling aan bijdragen met voornamelijk positieve inzichten, scherpe analyses en verhalen van mensen uit of in de nabijheid van de accountancysector. Met als centrale vraag hoe staat het eigenlijk met de beroepseer van de accountant en wat is er (meer) nodig de accountant te helpen goed werk te leveren in dienst van ons allemaal?

Met bijdragen van onder anderen: Arnout van Kempen, Thijs Smit, Martin Martinoff, Marcel Pheijffer, Therese Grohnert, Roger Meuwissen, Wim Gijselaers, Henk Scheffers, Frederique Six, Young Profs, Eric Smit, Boudewijn de Bruin, Arnold Schilder, Christopher Humphrey.

1130total visits,3visits today

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 9
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer