Alternatieven-kabinet van start

alternatieven-kabinet
Thijs Jansen (links) interviewt Jos de Blok

Jan Lepeltak, adviseur op onderwijsgebied en journalist was aanwezig bij de start van het Alternatieven-kabinet in Utrecht op 31 mei 2018. Hij schreef een verslag van de bijeenkomst, te lezen op Komensky Post, onafhankelijk, internetplatform.

“Het was de charismatische Jos de Blok die het Alternatieven-Kabinet donderdagavond 31 mei in Utrecht inhoudelijk opende. Jos de Blok, immer in zwarte jeans en T-shirt, heeft met zijn manier van opereren in de zorg furore gemaakt. Daarbij gaat het in zijn organisatie ‘Buurtzorg’ niet om het leveren van een product, maar om het helpen van mensen. Vakmanschap, vertrouwen en menselijk contact zijn de woorden waarom het draait in zijn platte organisatie zonder managers.

Men wil geen schaduwkabinet zijn en afstand nemen van het productdenken zoals we dat in de zorg en ook in het onderwijs kennen. Mooie initiatieven bij elkaar brengen. Geen protestkabinet maar een inspiratiekabinet. Laten zien dat het anders kan. Dit alles in gang gezet door de Stichting Beroepseer, uitgever van diverse publicaties waarbij autonome professionaliteit van beroepsgroepen centraal staat. Zij zijn ook uitgever van Het Alternatief van Jelmer Evers en Réne Kneijber.

Er waren twee hoofdthema’s: jeugdhulp en de tweedeling in het onderwijs”.

Klik hier voor verder lezen van Lepeltaks verslag: Alternatieven-kabinet van start, door Jan Lepeltak, Komenskypost, 1 juni 2018: http://komenskypost.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 9
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

Stichting Beroepseer

© Stichting beroepseer