Verschenen: Tweede druk van Artikel 5 – De beroepseer van de accountant

Tweede druk artikel 5

Met gepaste trots kunnen we melden dat op 8 februari 2019 de tweede druk is verschenen van Artikel 5: De beroepseer van de accountant. De tweede druk is een ongewijzigde versie van de inmiddels uitverkochte eerste druk van eind 2017.

Artikel 5 biedt een gevarieerde bundeling aan bijdragen met voornamelijk positieve inzichten, scherpe analyses en verhalen van mensen uit de wereld van de accountancy. Met als centrale vraag: Hoe staat het eigenlijk met de beroepseer van de accountant en wat is er (meer) nodig om de accountant te helpen goed werk te leveren?

Artikel 5 is geredigeerd door Margreeth Kloppenburg en Thijs Jansen en bevat bijdragen van onder anderen Arnout van Kempen, Thijs Smit, Martin Martinoff, Marcel Pheijffer, Thérèse Grohnert, Roger Meuwissen, Wim Gijselaers, Henk Scheffers, Frédérique Six, Young Profs, Eric Smit, Boudewijn de Bruin, Arnold Schilder, Christopher Humphrey.

Klik hier voor de complete inhoudsopgave van Artikel 5.

Loftrompet

Margreeth Kloppenburg kreeg voor Artikel 5 de NBA Loftrompet uitgereikt in juni 2018. Deze prijs van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) is bestemd voor mensen die zich meer dan gemiddeld hebben ingezet voor het accountantsberoep. Met Artikel 5 heeft Kloppenburg met Thijs Jansen een uniek boek gemaakt, aldus het NBA-bestuur: “Het boek spreekt de professional in het hart aan, in een tijd waarin kantoren, systemen en procedures dominant aanwezig zijn in het beroep“. Om het belang van de bundel te onderschrijven heeft de NBA 980 exemplaren besteld om mee te geven aan pas afgestudeerde accountants.

Bestellen Artikel 5
Bestellen

Artikel 5: De beroepseer van de account is te bestellen voor € 32,50 in de webshop van Stichting Beroepseer.

 

Citaten

“Wat ik wel weet, is dat ik het hartgrondig eens ben met de redactie van deze uitgave, die het accountantsvak op positieve wijze wil neerzetten als een eervolle professie: met hoge kwaliteitseisen ten aanzien van het uitvoeren van een wettelijke taak (de controle van de jaarrekening), met een nadruk op het dienen van de publieke zaak, telkens gericht op het uitvoeren van verantwoordelijk werk”.
Marcel Pheijffer, hoogleraar Forensische Accountancy aan de universiteiten Nyenrode en Leiden, in zijn essay ‘You can’t handle the truth’.

“While the basics of professions and professionalism have long been established, it is crucial to revisit them regularly. In this important and timely work, Margreeth Kloppenburg, Thijs Jansen, and their colleagues consider how the profession of accountancy can continue its critical work in a time of rapid change, powerful market forces, and often disruptive technological innovations”.
Howard Gardner, co-author of Good Work: When Excellence and Ethics Meet, en Director van The Good Project, Harvard School of Education.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij houden u graag op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen Stichting Beroepseer.  Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich hieronder aanmelden.

Contact

Adres:
Godfried Bomansstraat 8, Unit 15
4103 WR Culemborg

Email:
info@beroepseer.nl

© Stichting beroepseer