header2

citaat aristoteles2


 

Annette Schulte

annette_schulteAnnette Schulte (1960) is van oorsprong psychiatrisch verpleegkundige en heeft in die hoedanigheid 17 jaar in meest uiteenlopende hoeken van de geestelijke gezondheidszorg gewerkt, met een sterke voorkeur voor de groep mensen die aan de rand van de samenleving verkeert. Twee jaar geleden is ze uit de GGz gestapt, boos en teleurgesteld, over hoe het vak uitgehold is geraakt, door overmatige controle en beheersing vanuit management, en hoe de mensen waar het over gaat tot ‘producten’ zijn gereduceerd.
Schulte: “Ik was destijds niet van plan ooit nog weer een stap in de GGz te zetten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan".

Ondertussen is het twee jaar later, en is ze begonnen met de studie Master Social Work en tevens zelfstandig ondernemer geworden: “Ik zet mijn kennis, mijn kunde en mijn hart nu in, om bij te dragen aan de innovatie die zo hard noodzakelijk is. Ik ben op dit moment betrokken bij een organisatie die  de doelgroep opvangt waar mijn hart naar uitgaat. Ik doe onderzoek en werk mee aan de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe methode die veel meer beroep doet op Eigen Kracht van de cliënten om zelf oplossingen voor hun problemen te zoeken".

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design