header2

citaat marcus aurelius


 

Angélique de la Cousine

angelique de la cousine grDrs. Angelique de la Cousine (1968) is sinds september 2011 directeur Douane van de regio Groningen. Bij de Douane en Belastingdienst heeft zij meerdere functies bekleed. Gedurende lange tijd was zij landelijk programma- en projectmanager, waarbij veranderkundige vraagstukken een belangrijke component uitmaakten van haar werk. Tevens waren complexe afwegingen tussen politiek, beleid en uitvoering daar aan de orde van de dag. Daarvoor is zij een aantal jaren werkzaam geweest als belastingadviseur bij KPMG Meijburg en Deloitte.

De Douane heeft een bijzondere taak in de bewaking van de grenzen als het gaat om goederen die de EU-grenzen passeren. Aan de ene kant is het de heffing en inning van invoerrechten en accijnzen, maar ook de bescherming van de samenleving en het bevorderen van het concurrentievermogen van het bedrijfsleven behoort daartoe.

In haar werk gaat zij er vanuit dat de dialoog met leidinggevenden en medewerkers over wat hen drijft als professional leidt tot een hoog commitment aan de doelstelling van de organisatie. Medewerkers worden zoveel mogelijk ondersteund in hun vakmanschap. Op die manier kunnen zij zich op een zinvolle manier vanuit de organisatie inzetten om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design