header2

citaat jacques wallage


 

zaterdag, 07 oktober 2017 13:29

Nomineren voor de Briljante Mislukkingen in de Zorg-prijs kan nog tot en met 27 oktober

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

briljante mislukkingen logo Nog te vaak lopen we kansrijke innovaties in de zorg mis omdat we onvoldoende leren van mislukkingen. Dat stellen Paul Iske en Bas Ruyssenaars, initiatiefnemers van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Om deze kansrijke innovaties te helpen ontdekken en aandacht te geven organiseert het Instituut de Briljante Mislukkingen in de Zorg-award. Het Instituut roept zorgbestuurders, zorgprofessionals en patiënten op om mislukkingen aan te melden voor deze award. Daarvoor is een speciale website geopend: www.briljantemislukkingen.nl/zorg

Aanmelden kan tot en met vrijdag 27 oktober 2017.

Het is de vierde keer dat een dergelijke award wordt uitgereikt. Bas Ruyssenaars: “Met deze award hopen we bij te dragen aan het creëren van een beter innovatieklimaat in de zorg. Door opvallende cases in het licht te zetten willen we mensen inspireren en hen helpen uit te komen voor mislukkingen, en vooral om ook iets met deze ervaring te doen. Hoewel iedere ervaring in zijn totaliteit uniek is, zijn er wel vaak overeenkomsten te vinden”. Paul Iske: “Zo zijn we gekomen tot een aantal patronen voor mislukken, die we beschreven hebben door middel van archetypes die vaak worden herkend in de praktijk”.

Dag van de Briljante Mislukking

Donderdag 7 december 2017 is gekozen als Dag van de Briljante Mislukking in de Zorg. Op deze dag maakt de jury de prijswinnaars van de Mislukkingen in de Zorg-award bekend. De jury bestaat uit Paul Iske (voorzitter), Edwin Bas (marktonderzoeksinstituut GfK), Cathy van Beek, (Radboud UMC), Bas Bloem (Parkinson Center Nijmegen), Gelle Klein Ikkink (Ministerie VWS), Henk Nies (kenniscentrum voor langdurige zorg Vilans), Michael Rutgers (Longfonds), Henk Smid (organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie ZonMW), Mathieu Weggeman (TU Eindhoven).

Winnaars van eerdere jaren waren Dr. Loes van Bokhoven (nieuw zorgtraject zonder patiënten), Jim Reekers (in het verleden behaalde resultaten) en Catharina van Oostveen (Tijd voor Topzorg).

Onderzoek

Op 7 december 2017 presenteert het Instituut voor Briljante Mislukkingen in samenwerking met onderzoeksbureau GfK haar monitor-onderzoek naar de houding van professionals ten opzichte van de omgang met mislukkingen. Aan de hand van een kwalitatieve vragenlijst vragen zij zorgprofessionals om hun werkomgeving te typeren en vast te stellen of er ruimte is voor improviserend werken, of daarvan geleerd wordt en of dit daadwerkelijk tot nieuwe situaties leidt.

Over het Instituut voor Briljante Mislukkingen

Sinds 28 augustus 2015 zijn de activiteiten van het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IVBM) ondergebracht in een stichting. De stichting heeft tot doel om een klimaat voor ondernemerschap te bevorderen door het leren omgaan met risico’s en het waarderen en leren van mislukkingen.
Het instituut, dat al sinds 2010 actief was onder de vlag van ABN AMRO heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het creëren van meer ‘foutentolerantie’ en een gezonder innovatieklimaat in complexe omgevingen.

Het Instituut heeft de ambitie om meer bekendheid te genereren voor hun doelstellingen en instrumenten. In 2017 focust het Instituut zich met name op innovatie in de zorg.

Jouw mislukking aanmelden voor onze Zorg-award? Briljante mislukkingen: www.briljantemislukkingen.nl

Aanmelden Briljante mislukkingen, tot 28 oktober 2017: www.briljantemislukkingen.nl

Een briljante mislukking is niets anders dan een goed voorbereide poging
om iets te realiseren met een andere uitkomst dan gepland en een leereffec
t

======================================

Een domme mislukking is een briljante mislukking zonder platform. Juist het delen van leermomenten tussen patiënten, zorgaanbieder, zorgverzekeraars en anderen in de keten draagt bij aan daadwerkelijke innovatie
Carel Jan van den Wildenberg, Lyme Expertise Centrum Maastricht (2de plaats award Zorg 2016)

 

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design