header2

citaat zeno


 

maandag, 08 januari 2018 14:29

Doe mee aan het publieksonderzoek i.v.m. verkiezingen in maart: Wat vindt u van de gemeente?

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

occ den haag spuikwartier
Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van
21 maart 2018 willen de publieke omroepzender NOS en de regionale omroepen graag weten wat de burger belangrijk vindt: welke onderwerpen moeten als eerste worden aangepakt in de gemeente en waarom? Veiligheid op straat, groen in de buurt, ouderenzorg, het inzamelen van afval en parkeerbeleid: het zijn maar enkele van de onderwerpen waar de gemeente over gaat.

Of: wat vindt u bijvoorbeeld van de gemeentelijke herindeling? Heeft u vertrouwen in de politici van uw gemeente? U kunt ook aangeven wat er juist goed is in uw gemeente.

Stemmen is verschil maken. Waar de ene politieke partij meer openbaar vervoer wil, kan een andere willen investeren in meer parkeerplaatsen. Wel of niet meer thuishulp voor chronisch zieken, wel of niet een nieuw gebouw neerzetten? Of juist geld steken in onderwijs? Keuzes te over.

Deel een ervaring, geef voorbeelden. Doe mee aan het publieksonderzoek en vul een korte vragenlijst in: https://nl.surveymonkey.com/r/5XLVFYP

Zie verder: Wat vind jij van de gemeente? Doe mee aan het publieksonderzoek, NOS, 7 januari 2018: https://nos.nl

In 2017 werd er een publieksonderzoek gehouden door de NOS vanwege de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017. Zie voor de resultaten: Publieksonderzoek over politiek: dit vonden jullie, NOS,
24 februari 2017: https://nos.nl/artikel/2159848-publieksonderzoek-over-politiek-dit-vonden-jullie.html

Foto: Naast het stadhuis van Den Haag, gelegen in het Spuikwartier, wordt momenteel gebouwd aan het Onderwijs- en cultuurcentrum (OCC) dat in 2020 klaar moet zijn. Over de bouw is veel te doen geweest in de stad. De bevolking was tegen nieuwbouw, maar de gemeenteraad stemde uiteindelijk voor. De in 1987 geopende Dr. Anton Philipszaal voor concerten en theater en het Lucent Danstheater moesten wijken voor de nieuwe plannen en zijn gesloopt in oktober 2015.

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design