header2

citaat zeno


 

woensdag, 12 juli 2017 11:29

Kandidatenlijst bekend van verkiezing ‘Overheidsmanager van het Jaar 2017’

Beoordeel dit artikel
(3 stemmen)

overheidsmanager van het jaar 2017De kandidatenlijst van de verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2017 is bekend gemaakt. Acht overheidsmanagers zijn geselecteerd. “De jury was onder de indruk van de kwaliteit, kennis en ervaring van de voorgedragen kandidaten. Het was lastig een keuze te maken, maar de shortlist bevat naar onze mening de acht toppers voor de volgende ronde”, aldus Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel en juryvoorzitter.

De acht kandidaten zijn gekozen uit vijfendertig overheidsmanagers van ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, adviesorganen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen. Thema van de verkiezing 2017 is: Wie durft in de wind te staan?!

De acht kandidaten zijn:

- Gerard Bakker - Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (Bestuursvoorzitter)

- Elanor Boekholt O’Sullivan - Koninklijke Luchtmacht/Ministerie van Defensie (Commandant Vliegbasis Eindhoven)

- François van Doesburg - Gemeente Veenendaal (Afdelingsmanager Programma’s en Projecten/directeur Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-oost)

- Pieter Hilhorst - Provincie Gelderland (Secretaris/Algemeen Directeur)

- Hans Julsing - Gemeente Groningen (Directeur Inkomensdienstverlening)

-Kees Keuzenkamp - Ministerie van Veiligheid en Justitie (Plaatsvervangend directeur Regie Vreemdelingenketen/hoofd Ketenvoorzieningen)

- Alex van der Plas - Politie Eenheid Rotterdam (Algemeen Commandant)

- Irma Woestenberg - Gemeente ‘s-Hertogenbosch (Gemeentesecretaris)

Op vrijdag 20 oktober 2017 worden de drie finalisten bekend gemaakt op de verkiezingsavond die feestelijk gevierd wordt in de Ridderzaal in Den Haag. Daar wordt de winnaar uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2017.

Over de verkiezing

De overheid staat voor grote uitdagingen. Daarom heeft de overheid juist nu betrokken en competente medewerkers nodig. En zeker ook krachtige overheidsmanagers die het talent kunnen sturen. De stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar zet deze bijzondere topambtenaren in de schijnwerpers. En brengt daarmee de functie van overheidsmanager positief onder de aandacht.

De jury bestaat uit voorzitter Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning in Overijssel; Jannine van den Berg, politiechef Landelijke Eenheid; Antje Dekker, secretaris-directeur Waterschap De Dommel; Paul Depla, burgemeester van Breda; Sandra Groeneveld, hoogleraar Publiek Management; Bram de Klerck, directeur-generaal Algemene Bestuursdienst; José Manshanden, directeur GGD Publieke Gezondheid gemeente Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015; Siebe Riedstra, secretaris-generaal ministerie van Veiligheid en Justitie en Maarten Schurink, bestuursvoorzitter Sociale Verzekeringsbank,

Zie voor meer info Overheidsmanager van het Jaar: www.overheidsmanager.nl

Laat een reactie achter

Als u reeds lid bent van beroepseer, dient u eerst in te loggen om te kunnen reageren.

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design