header2

citaat zeno


 

webshop beroepseer 5Waarnemen, een kunst!?

Van 17 april 2018 13:00 tot 17 april 2018 17:00

In Zeist

Categorieën: Symposium

 

17 Jaar na het verschijnen van Een theorie van de presentie doet de geestelijk vader van de presentietheorie, prof. dr Andries Baart, een stapje terug. Dat betekent niet dat het presentiewerk klaar is, noch dat zijn presentiewerk klaar is. Het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd vormt wel een goede aanleiding om stil te staan bij wat bereikt is en vooruit te blikken naar de toekomst.
We doen dat onder het motto Waarnemen, een kunst!? of anders gezegd: waarneemkunst. In de theorie en in de praktijk van de presentiebeoefening neemt de kunst van het (anders) waarnemen een belangrijke plek in: wat willen en kunnen wij gewaarworden? En wat niet, wat is ons onwelgevallig? Waardoor laten wij onze waarneming leiden? We verbinden dat aan de verbeeldingskracht van kunst: wat toont de kunstenaar ons meer, anders, beter?

Mede dankzij de empirische en theoretische bijdrage van Andries Baart,is presentie niet meer weg te denken in de wereld van zorg en welzijn. Er is veel bereikt. Maar het werk gaat door. Wij nodigen u van harte uit om daarbij op het Sympósion 25 jaar Andries Baart en Presentie in Zeist op 17 april 2018 met ons stil te staan, terug te blikken én vooruit te kijken. We vieren het werk van Andries en van al diegenen die presentie in hun werk dagelijks praktisch beoefenen, haar steunen en dragen.

Het sympósion bestaat uit bijdragen van zorgethicus en critical friend prof. Frans Vosman, collega-hoogleraar prof. Jaco Hoffman uit Zuid-Afrika, de staf van Stichting Presentie. Het programma wordt afgesloten met een rede door Andries Baart zelf.
Na afloop heffen wij het glas op presentie en de bijdrage van Andries Baart daaraan.

Datum en tijd: Dinsdag 17 april 2018, van 13.00 -17.00 uur met aansluitend een borrel; inloop 12.30 uur
Locatie: Hotel Theater Figi, Het Rond 2, Zeist
Kosten: € 65,-

Meer Informatie: www.presentie.nl/agenda
Aanmelden via https://stichtingpresentie.paydro.com/congres-presentie
Voor vragen over (aanmelding voor) het sympósion kunt u terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2018-04-17 13:00:00
2018-04-17 17:00:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design