header2

citaat zeno


 

webshop beroepseer 5Nacht van de filosofie Fryslan 2018

Op 21 april 2018

In Leeuwarden

Categorieën: Manifestatie


Nacht van de filosofie Fryslan 2018 op zaterdag 21 april 2018 in Leeuwarden. Thema: Verbeelding aan de macht. Aanvang 15.00 uur.

Mensen stellen zichzelf graag centraal, als middelpunt van het heelal of als kroon op de schepping. Onze ideeën en verbeelding hebben ons ver gebracht. Maar zijn wij de enigen die zich een voorstelling kunnen vormen over omgeving, toekomst en alternatieven? Wij leven in een omgeving die wij denken te beïnvloeden, of is dit slechts inbeelding en worden wij bepaald door de wereld om ons heen?

De menselijke geschiedenis is een bonte optocht van ideeën en paradigma's. Soms kantelen ze, soms evolueren ze. Blijkbaar kunnen we niet zonder verbeelding. Niet in de inrichting van onze samenleving en niet in het dagelijkse leven. Hoe groot is de impact van onze denkbeelden en kunnen we ons werkelijk andere werelden voorstellen? En als we onze voorstellingen letterlijk verbeelden door middel van kunst, ziet iedereen dan wel hetzelfde?

Sommigen denken dat ze niet creatief zijn en geen verbeelding hebben. Doe mee en ervaar waar verbeelding uit bestaat, welke talen zij spreekt en hoe het werkt. Ontdek hoe je door maken en bewegen je verbeelding wakker roept. Ervaar zelf hoe waarneming, gevoel en gehoor impact hebben op je ideeën en je beeld van de wereld. Kinderen hebben niet het kader waarin volwassenen denken. Werkelijkheid en mogelijkheden doen zich anders aan hen voor. Zij zijn daarmee vrijer en kunnen we iets van hen leren? Misschien is onbevangenheid wel de eerste stap. Zet die stap met ons op de Nacht van de filosofie.

Met o.a.: Petra Bolhuis, Albert Bouwman, Jan Bransen,  Erik Heijerman, George Kabel, Theo Meerema
Datum: Zaterdag 21 april, van 15:00 - 00:00 uur
Plaats:: Blokhuispoort, diverse locaties, Adres: Blokhuisplein 40, Leeuwarden

Volledig programma, namen sprekers en artiesten en meer info bij Nacht van de filosofie Fryslan 2018: http://nachtvandefilosofiefryslan.nl

 

2018-04-21 00:00:00
-0001-11-30 00:19:32
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design