header2

citaat jacques wallage


 

webshop beroepseer 5Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

Van 15 oktober 2017 21:05 tot 15 oktober 2017 22:00


Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen. ‘Zorgeloos’ is de naam van zijn nieuwste project: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers. Een persoonlijk portret van de man met een missie.

Jos de Blok heeft een speciale gave. Hij doorziet systemen, ziet waar het mis gaat en hoe dat op te lossen. De Blok ontdekte zijn talent toen hij zelf in de zorg werkte en ervoer dat de sector zowel organisatorisch als financieel vastgelopen was. Uit frustratie en met de overtuiging dat hij wist hoe het beter kon, richtte hij Buurtzorg op, een thuiszorgorganisatie zonder managers.

Het werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen; van Canada tot Zuid Korea. En De Blok werd de onverwachte winnaar van internationale ondernemersprijzen. Nu wordt hij gevraagd de organisatie-systemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. En is hij begonnen om volgens de Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, genaamd Zorgeloos, op te richten.

Een intiem portret van de grote veranderaar van vastgelopen en alleen op rendement ingerichte organisaties. Hoe zou het nieuwe, zorgeloos Nederland van Jos de Blok eruit zien?

VPRO Tegenlicht, televisie-uitzending op NPO 2 op zondag 15 oktober 2017 om 21.10 uur

Meer info op: www.vpro.nl

jos de blok vpro tegenlicht 15oktober2017

 

2017-10-15 21:05:00
2017-10-15 22:00:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design