header2

citaat jacques wallage


 

webshop beroepseer 5Conferentie en festival Ouderen bestaan niet

Van 17 oktober 2017 10:00 tot 19 oktober 2017 19:00

In Utrecht


festival ouderen bestaan niet oktober 2017


Op 17, 18 en 19 oktober 2017 vindt er een conferentie plaats over de vergrijzing: Ouderen bestaan niet, met aansluitend een festival met kleinkunst, muziek, film, theater en beeldende kunst.

Met onder anderen Hedy d'Ancona, Freek de Jonge, Boris van der Ham, Denker des Vaderlands René ten Bos en hoogleraar Humanistiek Anja Machielse.

Alle sprekers op de conferentie reflecteren vanuit eigen ervaring en kennis op de vraag: “Hoe zou een maatschappij eruitzien waarin het onderscheid tussen oud en jong niet bestaat?”Interventies tijdens het festival

  • Op het festival worden bezoekers, jong en oud, geïnterviewd met de vraag: “Wat wil je worden als je later groot bent?” Dit wordt opgenomen op video en uitgezonden.

  • In het tijdcafé op het festival betaal je niet met geld, maar met tijd, tijd waarin je praat met de andere aanwezigen. Hoe meer tijd je hier spendeert, hoe meer je te spenderen hebt. Gehost door ouderen, en met ondersteunende vragen wordt de verbinding tussen de verschillende bezoekers op het festival gestimuleerd.

  • Het festival wordt gehost door oudere mensen, die gesprekken aangaan, toelichting geven, mensen vragen naar hun mening. Zij vragen expliciet naar wat mensen zelf denken te gaan doen hiermee.

  • Uitbeelding van een oudere die zorg nodig heeft, en de wildgroei van iedereen die daarmee te maken heeft: de zorgverlener, vrijwilliger, familie, administratie zorgverzekering, manager thuiszorg, directeur bedrijfsvoering, ouderenadviseur, beleidsmakers, et cetera. Waarbij de aandacht gericht is op de mensen die het systeem maken en niet op de oudere zelf. Met dartpijltjes en prijzen.

  • Acteurs lopen rond op het festival die stereotypen die bestaan over ouderen uitbeelden

Alle mensen die tijdens het festival optreden laten aan den lijve zien hoe een maatschappij eruitziet waarin het onderscheid tussen oud en jong niet bestaat. Iedereen is welkom om deel te nemen.

Datum en tijd: 17, 18 en 19 oktober 2017
Plaats: ZIMIHC Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht
Entree conferentie tussen € 350,- en € 650,-
Entree festival (tussen 16.00 en 20.00 uur) € 10,- per dag

Klik hier voor het uitgebreide programma van het congres en het festival: www.festivalofolderpeople.nl

Zie voor meer info Festival of older people: www.festivalofolderpeople.nl

 

2017-10-17 10:00:00
2017-10-19 19:00:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design