header2

citaat jacques wallage


 

webshop beroepseer 5Nederlandse Arbeidsmarktdag 2017: De veranderende waarde van werk

Op 12 oktober 2017

In Utrecht

Categorieƫn: Conferentie


nederlandse arbeidsmarktdag 2017Donderdag 12 oktober 2017 vindt voor de vijfde keer de Nederlandse Arbeidsmarktdag (NAD) plaats in Utrecht.

De arbeidsmarkt verandert. Flexwerk en deeltijdwerk rukken op. De beroepenstructuur polariseert. We werken langer door. Steeds meer mensen combineren betaald werk met onbetaalde (zorg)taken. Wat betekent dit alles voor de plaats die werk inneemt in ons leven? Blijft werk primair een bron van inkomen (werken om te leven) of is werk essentieel voor ontplooiing en zingeving in een geïndividualiseerde samenleving (leven om te werken)? Staat werk nog wel centraal of moet het steeds meer concurreren met vrije tijd en zorg? Is een vaste baan voor het leven nog steeds het ideaal of willen moderne hoogopgeleide burgers het liefst hun eigen baas zijn?

Kortom, hoe verandert de waarde van werk in de eenentwintigste eeuw? Die vraag staat centraal op de Nederlandse Arbeidsmarktdag op donderdag 12 oktober 2017 in Utrecht.
Doel van de conferentie is uitwisseling van actuele kennis en inzichten over arbeid tussen wetenschap, beleid en praktijk.
Daarnaast wordt in parallelle workshops een staalkaart geboden van recent Nederlands en Vlaams onderzoek naar uiteenlopende aspecten van arbeid en worden beleidsinzichten besproken.

Als u aan de conferentie wilt bijdragen met een (wetenschappelijke) paper of (beleids)presentatie, meld u dan s.v.p. tijdig aan. Er is ook een speciale categorie voor jonge onderzoekers. U kunt tot 1 mei 2017 een samenvatting indienen.

Datum en tijd: Donderdag 12 oktober 2017
Plaats: Muntgebouw, Leidseweg 90, Utrecht

Meer info bij Stichting Nederlandse Arbeidsmarktdag: www.arbeidsconferentie.nl

 

2017-10-12 00:00:00
-0001-11-30 00:19:32
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design