header2

citaat zeno


 

webshop beroepseer 5Hoe vind ik een baan waarvan ik houd?

Van 08 mei 2018 19:00 tot 08 mei 2018 21:30

In Amsterdam

Categorieën: Class


We weten allemaal wat de perfecte baan is: goed betaald, gerespecteerd, uitdagend en emotioneel bevredigend. Maar één ding weten we ook: die droombaan is niet van ons. Deze class helpt jou uit te dokteren wat jij nu echt uit jouw werkende leven wilt en kunt halen.

We beginnen met de factoren die onze carrièrekeuzes mede bepalen (familieachtergrond, persoonlijkheidstests) en kijken of deze je helpen of juist in de weg zitten. Maar we gaan ook in op relevante en soms lastige vragen. Moeten we geld of status nastreven? Hoe belangrijk is het om een baan te hebben die jouw waarden belichaamt? Of die jouw talenten ten volle benut? Moet je goed zijn in veel zaken of excelleren in één? En natuurlijk de hamvraag: zal jouw droombaan uiteindelijk echt die voldoening schenken die je ervan verwacht?

Misschien leidt deze class*) tot het inzicht dat het tijd is om een move te maken. Misschien kom je tot de conclusie dat je huidige baan toch best goed bij je past. Hoe het ook zij, na afloop van de class heb je een completer en dieper beeld van je eigen verwachtingen en verlangens rondom werk. En van de stappen die jij kunt nemen om een baan te vinden waarvan je houdt.

Deze class wordt gegeven door Lammert Kamphuis en Franka Karsten. Als filosoof en theoloog weet Lammert Kamphuis juist datgene naar voren te halen wat er werkelijk toe doet. Een grote inspiratiebron hierbij zijn voor hem films. Als spiegels van de cultuur, confronteren films ons met de geest van de tijd en de vragen die nu leven. Naast zijn bijdragen voor het boek Scherp gezien, waarin hij de relatie tussen film en filosofie verder uitdiept, is hij ook werkzaam als recensent en docent. Hij is redacteur van de bundel Vrijgemaakt?

Voordat Franka Karsten aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht ging studeren, studeerde zij theatervormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar werd zij gegrepen door de zingevende werking van verhalen. Zij ging zich verder verdiepen in de motieven van mensen om elkaar verhalen te vertellen. In die zoektocht leerde ze dat mensen hun leven vormgeven door de verhalen die ze vertellen, horen en lezen. Ze vindt dan ook weinig mooier dan om vanuit verschillende invalshoeken de kunst van het converseren te onderzoeken.

Datum en tijd: Dinsdag 8 mei, van 19.00 - 21.30 uur
Plaats: The School of Life, Frederiksplein 54, Amsterdam
Entree: € 44,- inclusief drankjes

Voor meer info en aanmelden: The School of Life: www.theschooloflife.com

*) In een class maak je kennis met frisse ideeën van grote denkers uit heden en verleden, die praktisch bruikbaar zijn voor je alledaagse vragen over de richting van je leven. Ze dagen je op lichtvoetige wijze uit om fundamenteel en helder na te denken over zaken die er echt toe doen en geven je de ruimte om je gedachten, ideeën en ervaringen te delen met andere nieuwsgierige mensen. Een class geeft geen directe antwoorden, maar leren je betere vragen te stellen en je keuzeopties scherp te krijgen.
Een class is een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek, ontwikkeld door experts van The School of Life London en Amsterdam en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 30 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

2018-05-08 19:00:00
2018-05-08 21:30:00
Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design