header2

Inloggen

dinsdag, 10 oktober 2017 09:00

Tegenlicht Meet Ups in oktober n.a.v. televisieportret 'Zorgeloos leven volgens Jos de Blok'


jos de blok vpro tegenlicht 15oktober2017 kl

Op dinsdag 17 oktober 2017 is er in Amsterdam een bijeenkomst, een zg. Tegenlicht Meet Up, over Jos de Blok en Buurtzorg: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok - Hoe het gedachtegoed van één man de wereld kan veranderen. Via Skype is er vanuit Brazilië contact met Jos de Blok die o.a. ingaat op de groeiende internationale belangstelling voor Buurtzorg.

Adres: Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang 20.00 uur.

Klik hier voor meer info: https://dezwijger.nl

Bijeenkomst in Rotterdam op donderdag 19 oktober 2017

Donderdag 19 oktober 2017 Tegenlicht Meet Up Zorgeloos leven in Rotterdam, van 19:00 - 22:00 uur.
Adres: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25,  Rotterdam

Meer info: www.vpro.nl

Bijeenkomst in Haarlem op woensdag 25 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober 2017 is vind de Tegenlicht Meet Up Zorgeloos leven plaats in Haarlem, met Jos de Blok, Renske Leijten en Xander Koolman.

Hoe verandert de zorg onder invloed van een nieuw soort verzekeraar? Wat is het gouden ei van Jos de Blok? Renske Leijten, 2e kamerlid van de SP en geestelijke moeder van het Nationaal Zorgfonds. Één inkoper van zorg, die de huidige negen zorgverzekeraars vervangt. Één polis, in plaats van de ruim zestig die nu ‘op maat gesneden’ worden aangeboden. Meer zorg voor minder geld. Maar wat is de financiële onderbouwing?
Xander Koolman, gezondheidseconoom. Hoe stimuleert het systeem dat de zorg zich richt op de patiënten die dit echt nodig hebben? Hoe voorkom je dat zorgaanbieders zorg van lage waarde leveren? En hoe beheers je de kosten als je de regie meer bij de zorgaanbieder en de patiënt legt zoals voorgesteld in Zorgeloos?

Adres: Debat- en Cultuurpodium De Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis

Meer info en aanmelden bij De Pletterij: www.pletterij.nl

Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

De Meet Ups zijn georganiseerd naar aanleiding van de VPRO-televisie-uitzending Zorgeloos leven volgens Jos de Blok van zondag 15 oktober 2017.
Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter en directeur van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen.
Jos de Blok heeft een speciale gave. Hij doorziet systemen, ziet waar het mis gaat en hoe dat op te lossen. De Blok ontdekte zijn talent toen hij zelf in de zorg werkte en ervoer dat de sector zowel organisatorisch als financieel vastgelopen was. Uit frustratie en met de overtuiging dat hij wist hoe het beter kon, richtte hij Buurtzorg op, een thuiszorgorganisatie zonder managers.

Het werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen; van Canada tot Zuid Korea. En De Blok werd de onverwachte winnaar van internationale ondernemersprijzen. Nu wordt hij gevraagd de organisatie-systemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. En is hij begonnen om volgens de Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, genaamd Zorgeloos, op te richten: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers.

Zie voor meer info over de televisie-uitzending: www.vpro.nlwww.vpro.nl

Meer lezen over Jos te Blok en Buurtzorg:
Interview met Jos de Blok over 10 jaar stichting Beroepseer, en over de toekomst: www.beroepseer.nl
Interview met Jos de Blok over Buurtzorg: de ondernemer en de instelling: www.beroepseer.nl

 

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design