header2

Inloggen

dinsdag, 10 oktober 2017 09:00

Tegenlicht Meet Up in oktober/november/december n.a.v. televisieportret 'Zorgeloos leven volgens Jos de Blok'


jos de blok vpro tegenlicht 15oktober2017 kl

Op dinsdag 17 oktober 2017 is er in Amsterdam een bijeenkomst, een zg. Tegenlicht Meet Up, over Jos de Blok en Buurtzorg: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok - Hoe het gedachtegoed van één man de wereld kan veranderen. Via Skype is er vanuit Brazilië contact met Jos de Blok die o.a. ingaat op de groeiende internationale belangstelling voor Buurtzorg.

Adres: Pakhuis de Zwijger, Grote Zaal, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang 20.00 uur.

Klik hier voor meer info: https://dezwijger.nl

Meet Up in Rotterdam op donderdag 19 oktober 2017

Donderdag 19 oktober 2017 Tegenlicht Meet Up Zorgeloos leven in Rotterdam, van 19:00 - 22:00 uur.
Adres: Rotterdamse Schouwburg, Schouwburgplein 25,  Rotterdam

Meer info: www.vpro.nl

Meet Up in Haarlem op woensdag 25 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober 2017 is vind de Tegenlicht Meet Up Zorgeloos leven plaats in Haarlem, met Jos de Blok, Renske Leijten en Xander Koolman.

Hoe verandert de zorg onder invloed van een nieuw soort verzekeraar? Wat is het gouden ei van Jos de Blok? Renske Leijten, 2e kamerlid van de SP en geestelijke moeder van het Nationaal Zorgfonds. Één inkoper van zorg, die de huidige negen zorgverzekeraars vervangt. Één polis, in plaats van de ruim zestig die nu ‘op maat gesneden’ worden aangeboden. Meer zorg voor minder geld. Maar wat is de financiële onderbouwing?
Xander Koolman, gezondheidseconoom. Hoe stimuleert het systeem dat de zorg zich richt op de patiënten die dit echt nodig hebben? Hoe voorkom je dat zorgaanbieders zorg van lage waarde leveren? En hoe beheers je de kosten als je de regie meer bij de zorgaanbieder en de patiënt legt zoals voorgesteld in Zorgeloos?

Adres: Debat- en Cultuurpodium De Pletterij, Lange Herenvest 122, Haarlem
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis

Meer info en aanmelden bij De Pletterij: www.pletterij.nl

Meet Up in Oss op 26 oktober 2017

In de Bibliotheek Oss is donderdag 26 oktober een nieuwe bijeenkomst van Tegenlicht Meet Up. Deze keer wordt er nagepraat over de aflevering Zorgeloos leven. Speciale gasten zijn woordvoerders van Buurtzorg Oss en SP Oss.

Aanvang 19.00 uur. Gezamenlijk wordt dan eerst de documentaire bekeken. Aansluitend is er een pauze waarna om 20.00 uur het praatgedeelte begint. De entree is gratis.

Adres: Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10, Oss

Meer info bij bibliotheek Oss: www.nobb.nl

Meet Up Zeeland op 31 oktober 2017

De Tegenlicht Meet Up vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2017, van 19:30 tot 21:00 uur in Middelburg. Adres  Kousteensedijk 7. Toegang gratis.

Behandeld worden drie thema's:
Thema 1 met o.a. medewerkers van Buurtzorg Zeeland, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en Jan de Graaf, bestuurder van Stichting Werkt voor Ouderen. Over ervaringen en kansen voor zelfsturende teams in de thuiszorg en in instellingen.
Thema 2 met o.a. Eeke van der Veen, voorzitter Toekomst Zorg Zeeland. Over de invloed van de burger op zorgverleners, -organisaties en -verzekeraars.
Thema 3 Andere sectoren en zelfsturing? Met inbreng van de Brabants-Zeeuwse Werkgevers
Moderator Myrthe Jansen zal de aanwezigen de ruimte bieden aan de gesprekken deel te nemen. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info bij ZB. Planbureau en bibliotheek Zeeland: www.dezb.nl

Meet Up in Dordrecht op 2 november 2017

Met elkaar in debat over zinvolle zorg

Op donderdag 2 november 2017 vindt in het Energiehuis in Dordrecht de Tegenlicht Meet Up plaats. De organisatie is in handen van Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin.

De Meet Up begint om 19.30 uur. Adres: Ketel 1, Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht.

Aanmelden en meer info bij Kunstmin: www.kunstmin.nl

Meet Up in Bredevoort op 3 november 2017

 Vrijdagavond 3 november 2017 is er een Tegenlicht Meet Up in Bredevoort over Jos de Blok en Buurtzorg waarin menselijkheid boven bureaucratie staat, verplegers boven managers en vertrouwen boven controle. Aan de orde komen niet alleen de successen, maar ook de dilemma’s en keerzijden Te gast zijn Joke van der Schoor en Marcel Duvigneau. Van der Schoor is oprichter van de werknemerscoöperatie Helpgewoon. Hierin zijn de zorgverleners zelfsturend – à la Buurtzorg – én eigenaar zonder managementlagen. Helpgewoon richt zich op jeugdhulp, thuiszorg en begeleiding. Duvigneau maakt deel uit van de Raad van bestuur van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. SZMK is één van de grootste aanbieders van zorg, welzijn en behandeling van veelal oudere mensen in de Achterhoek. Moderator van deze avond is Joop Wikkerink.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: vrijdag 3 november 2017
Tijd: 19.00 uur vertoning Tegenlicht-documentaire; 20.00 uur start Meet up
Entree: vrij

Zie voor meer info Koppelkerk: https://koppelkerk.nl/agenda/2017/11/03/buurtzorg/

Meet Up in Den Bosch op dinsdag 21 november 2017

Wat kan Den Bosch leren van Jos de Blok en zijn visie op de zorg? We trekken lessen uit de ideeën van deze 'disruptor' van ons zorgsysteem.

Programma 21 november 2017
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Tegenlicht aflevering Zorgeloos leven kijken!
20.30 uur: Wat kan Den Bosch leren van Jos de Blok?
22.00 uur: napraten, drankjes.

Adres: RUW, Podium voor discussie en praktische initiatieven, Stadsbibliotheek  Hinthamerstraat 72 , Den Bosch

Meer info bij RUW: http://www.ruwdenbosch.nl/event/1973028352952000

Meet Up in Nijmegen op dinsdag 21 november 2017

Datum: 21 november 2017, van 20.00  -  22.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: Villa Lux, Oranjesingel 42, Nijmegen
Entree: Gratis

Meer info bij Tegenlicht Meet Up: www.meetup.com

Meet Up in Zwolle op dinsdag 28 november 2017

Hoe zit het met Buurtzorg in de stad? En is dit voor iedereen? Een Meet Up voor iedereen die zich zorgen maakt of iedereen die zich geen zorgen wil maken.

Adres: Bovenfoyer van Café Foyé, Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle
Aanvang: 20.30 uur

Meer info bij Zwolse Theaters: https://zwolsetheaters.nl

Meet Up In Utrecht op zaterdag 16 december 2017

Programma begint om 19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht documentaire. Om 20.00 uur start van de Meet up tot 21.30 uur: borrel en napraten.

Wilt u graag meedoen? Geef u op via www.bibliotheekutrecht.nl.

Adres: Centrale Bibliotheek, Oude Gracht 16, Utrecht

Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

De Meet Ups zijn georganiseerd naar aanleiding van de VPRO-televisie-uitzending Zorgeloos leven volgens Jos de Blok van zondag 15 oktober 2017.
Het Nederlandse zorgstelsel staat onder druk. De kosten voor de zorg blijven maar stijgen. Jos de Blok, oprichter en directeur van Buurtzorg, wil daar voor eens en voor altijd verandering in brengen.
Jos de Blok heeft een speciale gave. Hij doorziet systemen, ziet waar het mis gaat en hoe dat op te lossen. De Blok ontdekte zijn talent toen hij zelf in de zorg werkte en ervoer dat de sector zowel organisatorisch als financieel vastgelopen was. Uit frustratie en met de overtuiging dat hij wist hoe het beter kon, richtte hij Buurtzorg op, een thuiszorgorganisatie zonder managers.

Het werd een eclatant succes met navolging in meer dan veertig landen; van Canada tot Zuid Korea. En De Blok werd de onverwachte winnaar van internationale ondernemersprijzen. Nu wordt hij gevraagd de organisatie-systemen van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, de politie en de rechterlijke macht door te lichten. En is hij begonnen om volgens de Buurtzorg-principes een ziektekostenverzekering, genaamd Zorgeloos, op te richten: een collectieve, betaalbare zorgverzekering zonder managers.

Zie voor meer info over de televisie-uitzending: www.vpro.nlwww.vpro.nl

Meer lezen over Jos te Blok en Buurtzorg:
Interview met Jos de Blok over 10 jaar stichting Beroepseer, en over de toekomst: www.beroepseer.nl
Interview met Jos de Blok over Buurtzorg: de ondernemer en de instelling: www.beroepseer.nl

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design