header2

 • steven de waal thumb 8Steven de Waal - Interview
  artikel5 thumbDe beroepseer van de accountant
  arre zuurmond 4Interview met ombudsman Arre Zuurmond
 • jordi lammers thumbReddingswerker, door Jordi Lammers
  overheid burgers onderdanen thumb3Een overheid voor burgers of voor onderdanen?
  hoogtijd politie thumb 3Hoogtijd voor nieuwe besturingsfilosofie bij politie
 • vrijwillige slavenVrijwillige slaven
  omslag goed werk voor academici thumbGoed werk voor academici
  jubileumbundel tien jaar stichting beroepseer3 thumbTien jaar Stichting Beroepseer 2006 - 2016

webshop beroepseer 5Actueel in Beroepseer

 • Uitnodiging symposium 18 april 2018 - Stichting Beroepseer - KHMW


  symposium waarheidsvinding 2 Waarheidsvinding als ambacht - De feitenvrije wereld en het alternatief van beroepseer

  ‘Wetenschap is ook maar een mening’.Het onderscheid tussen feiten en meningen lijkt steeds vager te worden in het publieke debat, de politieke arena en de media. Deskundigheid op basis van (wetenschappelijke) kennis neemt af aan betekenis doordat zij in toenemende mate als mening wordt bestempeld.

  Lees meer...
 • Stichting Beroepseer lanceert Alternatieven-kabinet onder leiding van Jos de Blok

  logo beroepseer klein
  Stichting Beroepseer heeft het initiatief genomen voor de oprichting van het Alternatieven-kabinet. De oprichtingsvergadering van het kabinet vond plaats op 10 januari 2018. Het Alternatieven-kabinet, onder leiding van Jos de Blok, bestaat uit professionals uit diverse beroepsgroepen die hun eigen kennis, ethiek en ervaring en die van andere professionals inzetten om tot duurzame alternatieven te komen.

  Lees meer...

Laatste video's

 • Podcast over de nieuwe Wiv of 'sleepwet'. Wat betekent de wet persoonlijk voor u?

  wiv sleepwet hackenOp 21 maart 2018 vindt het referendum plaats over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Informatiediensten (Wiv), ook wel Sleepwet, of Aftapwet genoemd. De oude Wiv stamt uit 2002; de overheid vond het tijd voor aanpassingen. Welke bevoegdheden krijgen de veiligheidsdiensten er nu precies bij? Wat is het verschil tussen slepen en hacken? Lang niet iedereen heeft zicht op wat er straks verandert. Slechts 1 op de 400 mensen blijkt te weten hoe de Wiv werkt.

  Lees meer...
 • Vlaamse leraar Koen Timmers genomineerd voor internationale Global Teacher Prize

  koen timmers thumbKoen Timmers uit het Belgische Hasselt heeft grote kans verkozen te worden tot de beste leraar ter wereld. Hij is genomineerd als een van de tien leerkrachten die in aanmerking komen voor de Global Teacher Prize 2018. De prijs wordt jaarlijks uigereikt aan een ‘buitengewone leerkracht die een opmerkelijke bijdrage aan zijn of haar beroep heeft geleverd’, door de in Dubai gevestigde Varkey GEMS Foundation. Aan de onderscheiding is een prijs verbonden van een miljoen dollar.
  De Global Teacher Prize wil voor het onderwijs doen wat de Nobelprijs doet voor de wetenschap, de literatuur en de vrede.

  Lees meer...

Groepsblog

 • Britse lerares wint Global Teacher Prize
  De Britse lerares Andria Zafirakou (39) is winnaar van de Global Teachter Prize. Aan de prijs is een bedrag van een miljoen euro verbonden. De prijs werd uitgereikt in het Atlantis Palm Hotel in Dubai op 18 maart 2018. Het verhaal van de Grieks-Britse Zafirakou is bijzonder. Twaalf jaar geleden begon ze als lerares op een middelbare school, de Alperton Community School - waar 35 talen worden gesproken - in de achterstandswijk Brent in Londen die bekend staat om het hoge aantal moorden. De kinderen…
 • Actieprogramma Werken in de zorg voor aanpak personeelstekorten in de zorg
  Extra middelen voor leerwerkplekken en omscholen, 28 regionale actieplannen van onder andere werkgevers en onderwijsinstellingen en een landelijke campagne moeten er toe leiden dat de personeelstekorten in de zorg worden aangepakt. Dit staat in actieprogramma Werken in de zorg dat het kabinet op 13 maart 2018 aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. De gezamenlijke opdracht is luid en duidelijk: de personeelstekorten moeten in 2022 naar nul of daar dichtbij. Het tekort aan medewerkers is een van de belangrijkste uitdagingen voor iedereen die iets te maken…
 • Blogreeks in ESB over in de praktijk werkende economen en over wat nodig is aan hervorming in de economie-opleiding
  ESB, het vakblad voor economen, is begonnen met een serie artikelen over Economen in de praktijk. In deze blogreeks geeft ESB het woord aan Rethinking Economics NL Zij interviewen economen die werkzaam zijn in de praktijk om inzichtelijk te krijgen wat nodig is in economieopleidingen om economen gedegen te equiperen. Rethinking Economics NL is een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers, die samenkomen om het economisch denken te diversifiëren en te vernieuwen. De eerste aflevering behelst een interview met Hans Stegeman. Door zijn werkzaamheden…

Joomla webdesign: Zoccolo Concepting & Design